NEWS

Putnicima u vozu u Austriji puštali Hitlerove govore

Putnicima voza u Austriji umjesto uobičajnih željezničkih objava su nakon provale dvojice osumnjičenih puštani dijelovi govora Adolfa Hitlera, prenosi “Der Standard”.

Šta o incidentu kaže operater javno prevoze?

Nacionalsocijalističke fraze poput “Heil Hitler” i “Sieg Heil” šokirale su putnike, potvrdio je potparol željezničkog operatera OeBB, nakon natpisa u novinama “Der Standard”.

On je rekao kako je istragom utvrđeno da je dvoje osumnjičenih uspjelo otključati dio vagona s razglasom gdje su potom s mobilnog telefona puštali Hitlerove govore.

“Sve je puštano jako glasno. Bilo je jako neugodno i uznemiravajuće”, rekao je potparol.

Šta je s provalnicima?

Protiv dvoje osumnjičenih, jasno prepoznatih na kamerama pri izlasku iz voza u Beču, pokrenuta je istraga. Ne zna se kako su došli do ključa, ali odbačeno je da su radnici OeBB-a.

“To je standardni ključ koji se koristi širom Evrope te ih vjerovatno ima na desetine hiljada”, kazao je potparol.

Ovo je treći incident s razglasom na liniji St. Polten – Beč u samo nekoliko dana, ali u prošlim slučajevima su puštane dječije pjesme.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala