POZITIVA

Poseban događaj u bečkoj Haus des Meeres: Dolazak bebe majmuna obradovao sve

Haus des Meeres (Kuća mora) je s oduševljenjem objavila rođenje bijelog-kapucin majma. Ponosni roditelji, Gaby i Karl, prvi put su dobili potomstvo, saopštili su iz Haus des Meeres.

Kada je ženka stigla u Beč početkom novembra, bila je rezervisana, a i mužjak je dugo održavao distancu. Međutim, veza između njih dvoje se s vremenom učvrstila i postajala sve intimnija. Nadanje u potomstvo raslo je i sada se ostvarilo.

Poseban događaj

Nakon otprilike 170 dana gestacije, 28. maja beba je rođena. U novoj tropskoj kući već se može vidjeti kako se penje po majci. “Rođenje bijelog-kapucin majmuna je poseban događaj za nas! Prvo sam bio zabrinut da bi mlada majmunica mogla odbaciti svoje mladunče, ali Gaby odlično obavlja svoje dužnosti kao novopečena majka”, izjavio je Jeff Schreiner, odgovorni kustos.

Kako će se zvati?

Haus des Meeres pruža posjetiteljima priliku da učestvuju u odabiru imena. Nadležni njegovatelji su predložili pet imena za koje se može glasati na web stranici.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

POZITIVA

Ovo je najsmješnija scena u istoriji serija 

Dvije hiljade Britanaca biralo je najsmješniju scenu u britanskim serijama u anketi koju je sproveo TV kanal Gold povodom 30
MAGAZA POZITIVA

Koje su najsigurnije destinacije za putovanje u 2023. godini

Venezuela je najopasnija zemlja na svijetu –gotovo 84% građana i posjetioca ove zemlje su žrtve kriminala. Ne želite biti prevareni,