NEWS

Super radar u Welsu smanjio broj prekršaja i donio mir na ulicama

Vozači u Welsu su dugo vremena predstavljali problem za lokalne stanovnike, često prekoračujući brzinu u određenim zonama.

Nakon brojnih pritužbi građana, vlasti su odlučile da posegnu za inovativnim rješenjem – tzv. super radarom. Od tada, posebno u posljednje vrijeme, jedna ulica je postala primjer mira i reda.

Super radar je već izdao čak 16.950 kazni u proteklih godinu dana, čime je znatno smanjen broj prekršaja na putevima.

“Uvijek smo imali problema s bahatim vozačima”, izjavio je glavni inspektor Andreas Weidinger, saobraćajni službenik u policiji Welsa, tokom intervjua za “Heute”. Vlasti su brzo djelovale i postavile novi radarski sistem na kritičnim dionicama. Rezultati su veoma očigledni – veoma očigledni.

“Na početku smo mjesečno kažnjavali oko 3000 vozača, a sada smo na 1000 kazni mjesečno. Ukupno smo izdali 16.950 kazni do sada”, istakao je Weidinger.

“Super radar” najnovije generacije će ostati aktivan tokom narednog perioda. Ovaj sistem može snimati prekršaje u oba smjera, što omogućava da se uhvati veći broj vozila koja krše saobraćajna pravila.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala