NEWS

Austrijska pošta povećava cijenu svojih usluga

Poskupljenja usluga i proizvoda u Austriji se nastavljaju, tako i austrijska pošta povećava poštarinu pisama od početka septembra.

Eco-Brief S će od 1. septembra koštati 95 centi umjesto dosadašnjih 81 centa, dok će eko-poslovno pismo koštati 92 centa umjesto 78 centi. Što se tiče međunarodnih pisama, ubuduće će se Eco-Brief moći ubaciti u poštanske sandučiće.

Iako je Eco-Brief S jeftiniji 5 centi od trenutnog Prio-Briefa S, isporuka je jedan do dva dana duža nego kod Prio-Briefa S koji se isporučuje sljedeći dan. Prio Brief S će i dalje biti dostupan, ali će od jeseni umjesto 1 euro koštati 1,20 eura. “Eco-Brief je već daleko najpopularnija vrsta pošte, gotovo dvije trećine svih pisama u Austriji šalju se njime”, naglasio je šef pošte Georg Pölzl.

Pölzl je garantovao da će poštanska usluga i dalje biti jedna od najkvalitetnijih usluga u svijetu. Svi poštanski sandučići i dalje bi se praznili barem jednom dnevno od ponedjeljka do petka. Troškovi dodatnih usluga dostave pošte ostali bi nepromijenjeni. Sadašnje marke ostale bi važeće.

Pölzl je takođe naglasio da u sektoru pisama nema hitnosti dostave kao u sektoru paketa, gdje kupci očekuju dostavu već sljedeći dan.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala