NEWS

Austrija: Žena (75) vozila autoputem u pogrešnom smjeru

Veliku pometnju na cesti S3 kod Stockeraua (Donja Austrija) izazvala je 75-godišnja vozačica koja je autoputem vozila u pogrešnom smjeru.

Ova 75-godišnjakinja se vozila iz smjera Stockerau-Norda u smjeru Hollabrunna, kada se navodno okrenula na traci za ubrzanje i jednostavno se nastavila voziti u pogrešnom smjeru, navode iz policije. U toku vožnje, na Stockerau-Ostu udarila je u retrovizor drugog automobila, nakon čega je i dalje nastavila voziti bez zaustavljanja.

Oštećeno vozilo imalo je upaljenu dash kameru, te je prijavio ovu nesreću, izvijestili su iz državne policije Donje Austrije. Ženu je prijavljena državnom odvjetništvu u Korneuburgu zbog namjernog ugrožavanja saobraćaja, saopštila je državna policija. Istovremeno se podnosi prijava i okružnoj upravi Korneuburg zbog vožnje u suprotnom smjeru i nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala