NEWS

Austrija: Salamander i Delka i zatvaraju svoje poslovnice

Poznate austrijske trgovine Salamander i Delka zatvaraju svoje poslovnice u Austriji do kraja septembra. Ukupno će biti zatvoreno skoro 40 poslovnica sa 300 zaposlenih, raspoređenih na širem području Beča i u glavnim gradovima pokrajina.

Razlog ovom zatvaranju su problemi u njemačkoj Ara grupi, koja je donedavno bila vlasnik. Prethodne godine obim posla je smanjen i krenulo se u restrukturisanje. Sada se žele koncentrisati na prodaju vlastitih Ara cipela, a maloprodajni posao će biti prodan.

Trenutno se traže investitori za Njemačku (brendovi Salamander i Lloyd). Posao u Austriji preuzeo je stručnjak za restrukturisanje Rainer Schrems, koji je objasnio kako žele izbjeći stečaj. Da bi se to dogodilo, moraju se raskinuti ugovori o najmu. Velika rasprodaja počinje 10. jula.

Ara grupa preuzela je Salamander 2009., Delku (tada 35 poslovnica) 2011. kupio je Bawag. Nažalost, tržište obuće pogođeno je tokom pandemije.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala