MREŽE

YouTuber srušio vlastiti avion zbog popularnosti i klikova

YouTuber Trevor Jacob (29), koji je namjerno srušio avion zbog pregleda i klikova, izjasniće se krivim za ometanje savezne istrage jer je dirao mjesto nesreće, kažu američki tužitelji.

Prošle godine je Jacobu oduzeta pilotska dozvola, a sada mu prijeti i do 20 godina zatvora.

On je objavio snimku pada svog aviona na YouTubeu u decembru 2021. Do danas ova snimka ima preko 2,9 miliona pregleda. Jacob je prvenstveno rekao da se radi o nesreći, a kasnije je priznao da je snimio video kao dio jednog sponzorskog ugovora.

29-godišnji pilot i padobranac je prije pada aviona napustio aerodrom Santa Barbara u Kaliforniji. On “nije namjeravao stići do svog odredišta, već je umjesto toga planirao katapultirati se iz aviona tokom leta i snimiti sebe kako pada padobranom i svoj avion dok pada i ruši se”, saopštila je Kancelarija tužitelja u Kaliforniji.

Avion se srušio u šumu Los Padres 35 minuta nakon polijetanja. Pilot je potom otišao do mjesta pada aviona i pronašao snimku. Neki gledatelji YouTubea bili su odmah skeptični prema nesreći, primijetivši da je Jacob već nosio padobran i nije ni pokušao sigurno prizemljiti avion.

Prijavio je nesreću nacionalnom tijelu za sigurnost saobraćaja gdje su rekli da je odgovoran za očuvanje olupine. Prema nagodbi Jacob je kasnije tvrdio da nije znao lokaciju mjesta nesreće. Ali, dobro je znao jer se vratio helikopterom, stoji u saopštenju.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

MREŽE

Ovisnost o društvenim mrežama: Koliko je previše ‘povezanosti’?

Facebook, Instagram, Twitter i druge društvene mreže pomažu vam da ostanete povezani, a u ljudskoj je prirodi da osjećaju povezanost
MREŽE NEWS

Zašto američke države zabranjuju TikTok?

U najmanje 22 američke federalne države zabranjena je upotreba popularne aplikacije TikTok na službenim uređajima. S obzirom na činjenicu da