MAGAZA

Tri saveta za bezbednije putovanje u zimskim uslovima

Jon Oliver, generalni direktor kompanije Garmin UK & Ireland, deli tri ključna saveta za sigurnu vožnju tokom ovih izazovnih vremenskih uslova, a prenosi nam portal 24sedam.rs

Prvi savet ističe potrebu za sporom i stabilnom vožnjom s visokim obrtajima. Drugi savet naglašava važnost davanja sebi više vremena za putovanje kako bi se adekvatno reagovalo na sporiju brzinu i klizave puteve. Autor ističe da je prilagođavanje stila vožnje i usvajanje bezbednih navika ključno za sigurno stizanje na odredište tokom zimske sezone.

Pre nego što krenete na putovanje po nepovoljnim vremenskim uslovima, Jon Oliver savetuje da se vozači pripreme davanjem sebi više vremena za putovanje. Klizavi putevi usporavaju brzinu vožnje, pa je važno duplo povećati put kočenja.

Dodatno, preporučuje se održavanje razmaka od najmanje četiri sekunde između vozila kako bi se omogućila reakcija na neočekivano kočenje ispred. Kao treći savet, Oliver naglašava potrebu za detaljnom proverom vozila od 360 stepeni pre putovanja tokom zimskih uslova. Osim redovnih provera poput ulja i rashladne tečnosti, vozači bi trebali proveriti nivoe antifriza, sredstva za pranje stakla, ispravnost brisača vetrobrana i svetala kako bi osigurali bezbednost na putu.

Izvor: 24sedam.rs Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim