MAGAZA

Koja to vrsta testenine najbolje zadržava sos?

Italijanska pasta, s jednostavnom kombinacijom sastojaka i visokom nutritivnom vrednošću, osvojila je svet različitim oblicima. Međutim, kada je reč o zadržavanju sosa, novi američki oblik testenine, kaskateli (cascatelli), ističe se kao najefikasniji. Njegov zakrivljeni oblik i karakteristični nabroji posebno su dizajnirani da optimalno zadrže sos, prema istraživanju objavljenom na MailOnline-u.

Na drugom mestu su špageti, pene i pasta farfale (mašnice), pri čemu stručnjaci naglašavaju da izbor zavisi i od vrste sosa.

Kaskateli, poznati i kao “mali vodopadi”, dobili su svoj jedinstveni oblik sa zakrivljenom trakom i nabranim ivicama kako bi stvorili “korito za sos”. Ova inovacija potiče od američkog podkastera za hranu, Dana Pašmana, s ciljem efikasnijeg zadržavanja sosa. Pored toga, špageti su takođe istaknuti kao odlični za umotavanje i zadržavanje sosa, dok su druge vrste testenina, poput fetučini, pene i rigatoni, takođe dobile visoke ocene u tom smislu.

Izvor: 24sedam.rs, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim