MAGAZA

Koji su to najpoželjniji gradovi za preseljenje?

Na svetskoj mapi istaknuti su gradovi koji su najpoželjniji za preseljenje, a Dubai se ističe kao apsolutni lider, kako prenosi N1. Mapa je kreirana na osnovu godinu dana Google pretraga, prikazujući gradove za koje ljudi najviše traže informacije o selidbi.

Majami zauzima drugo mesto na ovoj listi kao san mnogih stanovnika iz 12 zemalja, uključujući Grčku i Argentinu. Na trećem mestu se nalazi evropski dragulj – Pariz, koji privlači želje stanovnika čak 10 zemalja.

Mapu je sastavila kompanija Remitly, specijalizovana za pružanje finansijskih usluga imigrantima. Nakon analiziranja pretrage fraze “preseli se u grad”, identifikovali su najtraženija odredišta.

Iako je Dubai prvi, Severna Amerika se pokazala kao najpopularniji kontinent u celini sa čak osam gradova iz SAD i Kanade koji se nalaze u vrhu liste.

Ipak, u Srbiji je najpretraživaniji grad za preseljenje – Beč. I to svakako ima više smisla. Osim što nam je blizu, i što je tradicionalno glavna baza srpskih gastarbajtera, Beč je proglašen za najbolji grad za život na svetu u 2023.

Osim u Srbiji, Beč je prvi izbor još samo stanovnicima Lihtenštajna, dok komšijske Crna Gora i Albanija, na primer, takođe biraju Dubai.

Izvor: N1, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim