MAGAZA

Kako odmoriti mozak?

Saveti stručnjaka koje prenosi Mondo.rs, naglašavaju nam da nije potrebno spavati kako bismo odmorili mozak tokom napornog dana.

Poznati stručnjak za unapređenje memorije, optimizaciju mozga i ubrzano učenje, Džim Kvik, delio je nekoliko saveta za prevazilaženje pada energije tokom popodneva. Umesto forsiranja kroz tu krizu, Džim uvek preporučuje odmor za mozak.

“Tokom pauze za mozak, radite tri stvari koje su hranjive za vas, tri stvari koje su mozgu potrebne: krećite se, hidrirajte se i dišite, tako je jednostavno”, kaže on.

Džim objašnjava da iako mozak čini samo 2% telesne mase, zahteva čak 20% energije, zbog čega je važno osigurati “gorivo” tokom dana. Ipak, ističe da kofein može imati svoje mesto, ali je ključno pratiti kako se osećate nakon tog rituala. Preporučuje da kombinujete kofein s pravim odmorom za mozak, kao što je, na primer, brza šetnja tokom popodneva.

“Ne zaboravite da pratite signale koje vam šalje vaše telo i otkrijete šta vam odgovara, a šta ne. Važno je planirati svoj odmor. Ne morate uvek slediti isti ritual, već se usmerite na ono što vam u datom trenutku deluje najbolje”, preporučuje stručnjak.

Izvor: Mondo.rs, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim