MAGAZA

Balkan obiluje povoljnim destinacijama za vikend putovanja

Imajući u vidu stalni porast troškova života, vikend-putovanje sve češće mijenjaju ona sedmična i desetodnevna. Zato je Jersey Island Holidays napravio listu najjeftinijih vikend destinacija u Evropi.

Analizirajući prosječnu cijenu taksija, alkohola, smještaja, večere i ostalog tokom dva dana, istraživanje je pokazalo da BiH i srbija dominiraju na listi. Do većine destinacija može se doći low-budget avio kompanijama.

Zanimljivo je da je najpovoljnijim odredištem u istraživanju proglašen grad Niš u Srbiji, gdje vam za vikend treba tek 125 evra. Treći po veličini grad u Srbiji takođe nudi arsenal toga što možete vidjeti i raditi, ovdje ćete pronaći sve, od rimskih ruševina i srednjovjekovnih tvrđava do drevnih banja.

Sljedeća dva najjeftinija grada bila su u Bosni i Hercegovini: Banja Luka, gdje će vas vikend stajati otprilike 135 evra, te Tuzla, gdje prosječna potrošnja iznosi 5 evra više. Balkanska odredišta dominirala su popisom, što se da vidjeti i prema ostatku popisa deset najpovoljnijih gradova:

  1. NišSrbija
  2. Banja LukaBosna i Hercegovina
  3. Tuzla, Bosna i Hercegovina
  4. PrištinaSrbija
  5. SkopljeSjeverna Makedonija
  6. Podgorica, Crna Gora
  7. KišinjevMoldavija
  8. DebrecenMađarska
  9. Lublin, Poljska
  10. BeogradSrbija

Foto: Frepik

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim