POZITIVA

Popularni youtuber platio operacije za 1000 gluhih osoba

Poznati youtuber MrBeast svojim novim humanitarnim projektom omogućio je gluhim osobama širom svijeta da čuju donirajući novac za najnovije slušne aparate.

Ovaj humanitarni gest, MrBeast je podijelio i na svom Youtube kanalu, gdje je u šest minuta prikazao neke od trenutaka kada su pojedinci čuli. Video pod nazivom “1.000 gluhih ljudi prvi put čuje” brzo je postao popularan na YouTubeu, prikupivši milione pregleda.

On je učesnike takođe iznenadio velikodušnim poklonima kao što su novac, vodeni skuteri i ulaznice za koncerte i utakmice, dodatno šireći radost i čineći razliku u njihovim životima, a u jednom trenutku je i sam youtuber zaplakao od sreće.

Projekat je uključivao mjesece planiranja, istraživanja i saradnje sa stručnjacima, a proračun je bio tri miliona dolara. Uz pomoć njegovog tima uz najnoviju tehnologiju slušnih pomagala pružila se prilika pojedincima u potrebi iz raznih zemalja, uključujući SAD, Meksiko, Gvatemalu, Brazil, Južnu Afriku, Keniju, Malavi, Indoneziju i Indiju.

Projekt je takođe uključivao donaciju za usluge znakovnog jezika u tim zemljama, dodatno pokazujući predanost poznatog youtubera poboljšanju života osoba s oštećenjem sluha.

Inače, MrBeast se proslavio sa svojim zabavnim sadržajima, ali i humanitarnim djelovanjem. Nedavno je imao i projekat u kojem je omogućio da 1.000 slijepih osoba uz pomoć operativnog zahvata progleda.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

POZITIVA

Ovo je najsmješnija scena u istoriji serija 

Dvije hiljade Britanaca biralo je najsmješniju scenu u britanskim serijama u anketi koju je sproveo TV kanal Gold povodom 30
MAGAZA POZITIVA

Koje su najsigurnije destinacije za putovanje u 2023. godini

Venezuela je najopasnija zemlja na svijetu –gotovo 84% građana i posjetioca ove zemlje su žrtve kriminala. Ne želite biti prevareni,