NEWS

Jaka eksplozija u Gornjoj Austriji

Velika eksplozija dogodila se u utorak naveče u blizini stambene zgrade u Ansfeldenu. Pretpostavlja se da je duboko bušenje izazvalo ozbiljnu eksploziju. Navodno su vatrogasci dežurali oko četiri sata zbog curenja vode kada je iznenada došlo do jake eksplozije.

“Tokom dubinskog bušenja u stambenoj četvrti u Ansfeldenu u utorak je došlo do curenja vode iz koje je izlazio i plin. Nakon poziva vatrogasaca došlo je do eksplozije na susjednom imanju u kojoj je jedna osoba ozlijeđena. Budući da plin i dalje izlazi, guverner distrikta Manfred Hageneder naredio je hitnu evakuaciju svih stanara oko 65 zgrada u ugroženom području”, objavila je policija u srijedu ujutro.

Područje je većinom blokirala policija zbog opasne situacije, a većina hitnih službi čekala je na sigurnoj udaljenosti dok su vatrogasci bili na mjestu eksplozije.

Procjenjuje se da je oko 100 stanovnika moralo napustiti svoje domove. Na cijelom području naselja isključeno je snabdijevanje električnom energijom i plinom.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala