NEWS

Film-festival Beč: 65 dana odlične zabave i hrane uz besplatan ulaz

Tokom 65 dana, Rathausplatz postaće pulsirajuće sastajalište na otvorenom: Film-festival na Rathausplatzu od 1. jula predstavlja muzičke vrhunce opere, klasične muzike, popa i rocka, kao i kulinarske užitke.

Jedan od najpopularnijih ljetnih događaja u srcu grada i najveći evropski festival kulture i hrane, Film-festival na Rathausplatzu utemeljen 1991. godine i smješten između Bečke gradske vijećnice i Ringstrasse. I ove će godine privući stotine hiljada ljubitelja dobre muzike i hrane – uz besplatan ulaz sve večeri. 26 gurmanskih štandova poslužuje svježe kuhana jela iz cijelog svijeta.

Raznovrsni program kreće se od pop produkcija do klasičnih djela kao što su baletna izvođenja ili opere Bečke državne opere do mjuzikla Ujedinjenih pozorišta u Beču.

Za svakoga se nađe ponešto kada svake večeri na platnu od 300 kvadratnih metara zatrepere ostvarenja najrazličitijih žanrova. Čekaju nas poznate produkcije poput opera Giacoma Puccinija Tosca i La Bohème s Annom Netrebko u glavnoj ulozi. U muzičke poslastice svakako spadaju koncerti Lady Gage i Sama Smitha. Dobitnik Grammyja Gregory Porter, pop zvijezda Rita Ora, pop-rock bend One Republic, Sting, Pink Floyd, Bob Marley, Black Eyed Peas – još su neki od brojnih izuzetnih umjetnika čija će muzika pružiti hrpu emocija na Film-festivalu.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala