MREŽE

Kako da olakšate sebi korištenje Vibera

Viber je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka i pozive koju koriste ljudi širom svijeta. Kao i druge slične platforme, često dobija nove funkcije, a evo tri koje će vam sigurno olakšati svakodnevnu upotrebu.

Kako da se vaša poruka istakne

Funkcija “Shouts” je korisna u onim trenucima kada želite da se vaša poruka ističe, bilo da se radi o razgovorima jedan na jedan, grupama ili zajednicama.

Možete birati između preko dvadeset šarenih pozadina koje će pomoći da vaša poruka ostane vidljiva u moru drugih. Sve što treba da uradite je da izaberete “Shouts” u ekstenzijama za ćaskanje. Nakon toga, otkucajte svoju poruku i izaberite “Search” da biste izabrali svoj omiljeni stil pozadine. Nakon toga samo pritisnite submit i to je to.

Šta kada pošaljete pogrešnu poruku

Svi smo bar jednom otkucali poruku koje bismo radije izbrisali, od tekstualnog sadržaja poslatog pogrešnoj osobi do fotografije koju niste željeli da pošaljete svima u grupnom razgovoru.

Funkcija brisanja za sve može pomoći. Sve što treba da uradite je da duže pritisnete problematičnu poruku i izaberete “izbriši za sve”, odnosno “Delete for everyone”.

Automatizujte rezervne kopije

Zabrinuti ste za istoriju razgovora koju je neko negdje izbrisao? Sve što treba da uradite je da kažete svom telefonu da automatski čuva poruke u određenim intervalima.

Za ovo će vam trebati Wi-Fi veza. Uđite u podešavanja i tamo izaberite nalog, odnosno “Account”, a zatim “Viber Backup”. Nakon toga kliknite na “Auto Backup” i samo odaberite koliko često želite da se razgovori čuvaju.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

MREŽE

Ovisnost o društvenim mrežama: Koliko je previše ‘povezanosti’?

Facebook, Instagram, Twitter i druge društvene mreže pomažu vam da ostanete povezani, a u ljudskoj je prirodi da osjećaju povezanost
MREŽE NEWS

Zašto američke države zabranjuju TikTok?

U najmanje 22 američke federalne države zabranjena je upotreba popularne aplikacije TikTok na službenim uređajima. S obzirom na činjenicu da