MAGAZA

Zašto je redovito čišćenje tepiha bitno važno za vaš dom?

Zašto je redovito čišćenje tepiha bitno važno za vaš dom?

Tepisi su vrlo popularni u mnogim domovima. Oni su mekani, ugodni i mogu dati prostoru ugodnu atmosferu. Međutim, tijekom vremena tepisi postaju prljavi i čak mogu uzrokovati zdravstvene probleme ako se ne čiste redovito. U ovom članku pokazujemo vam koje su prednosti čišćenja tepiha i zašto se isplati redovito ih čistiti na profesionalan način.

Prednosti čišćenja tepiha

Tijekom vremena, tepisi prikupljaju razne vrste prljavštine, prašine i alergena koji mogu negativno utjecati na zdravlje. 

Evo nekoliko prednosti redovitog čišćenja tepiha:

Uklanjanje alergena: 

Tepisi mogu prikupljati razne alergene poput grinja, peludi i plijesni. Redovito čišćenje tepiha može pomoći u uklanjanju tih alergena i poboljšanju kvalitete zraka u vašem domu.

Poboljšanje kvalitete zraka u prostoriji: 

Prljavi tepisi mogu stvoriti neugodan miris koji je često teško ukloniti. Profesionalno čišćenje tepiha može ukloniti taj miris i poboljšati kvalitetu zraka u prostoriji.

Produljenje životnog vijeka tepiha: 

Redovito čišćenje tepiha može pomoći u produljenju životnog vijeka tepiha uklanjanjem prljavštine i prašine koji mogu oštetiti tkaninu tepiha.

Smanjenje neugodnih mirisa: 

Ako imate kućne ljubimce ili često kuhate kod kuće, neugodni mirisi mogu se zadržati u tepihu. Profesionalno čišćenje tepiha može pomoći u uklanjanju tih mirisa i vratiti ugodan miris u vaš dom.

Metode čišćenja tepiha

Postoji nekoliko metoda čišćenja tepiha, uključujući čišćenje parom, suho čišćenje, dubinsko čišćenje i organsko čišćenje. Koja metoda je najbolja za vaš tepih ovisi o različitim činjenicama, poput vrste tepiha i vrste prljavštine koja se mora ukloniti. Profesionalna tvrtka za čišćenje tepiha može vam pomoći savjetovati vas i odabrati najbolju metodu čišćenja za vaš tepih.

Tehnike uklanjanja mrlja

Tepisi su osjetljivi na različite vrste mrlja, poput mrlja od crnog vina, mrlja od kućnih ljubimaca, mrlja od kave, mrlja od tinte i mrlja od masti. Postoje različite tehnike za uklanjanje ovih mrlja, poput korištenja octa ili sode bikarbone ili pozivanje profesionalnog čistača tepiha.

Ovisno o vrsti mrlje i vrsti tepiha, može biti potrebna različita tehnika za potpuno uklanjanje mrlje. Profesionalna tvrtka, poput teppich-reinigung.wien za čišćenje tepiha može vam pomoći ukloniti mrlju i vratiti vaš tepih u izvorno stanje. Osim toga, u servisu pomenute tvrtke je i besplatna dostava očišćenog tepiha na Vašu adresu.

Savjeti za njegu tepiha

Da biste održali svoj tepih u dobrom stanju, postoje neki savjeti za njegu tepiha koje trebate slijediti. 

To uključuje:

Usisavanje: 

Redovito usisavajte tepih kako biste uklonili prašinu i prljavštinu. Koliko često trebate usisavati tepih ovisi o upotrebi, ali općenito se preporučuje da tepih usisavate barem jednom tjedno.

Profesionalno čišćenje: 

Planirajte redovito profesionalno čišćenje tepiha kako biste ga održavali u najboljem mogućem stanju. Koliko često trebate profesionalno čistiti tepih ovisi o upotrebi i vrsti tepiha.

Korištenje otirača: Koristite otirače na ulazima vašeg doma kako biste spriječili ulazak prljavštine i prašine na tepih.

Čišćenje mrlja: 

Odmah očistite prolivene tekućine kako biste spriječili da prodru u tepih i postanu teže za uklanjanje.

Cijena čišćenja tepiha (u Beču)

Cijena čišćenja tepiha ovisi o različitim činjenicama, poput veličine i materijala tepiha. Općenito, cijena čišćenja tepiha iznosi između oko 9,90€ po kvadratnom metru. Najbolje je izračunati tačnu cijenu na kalkulatoru gore pomenute tvrtke. To možete učiniti ovdje. Tako ćete unaprijed znati koliko će Vas profesionalno čišćenje koštati.

Zaključak

Redovito čišćenje tepiha može imati mnoge prednosti, poput poboljšanja kvalitete zraka u prostoriji, smanjenja alergena i neugodnih mirisa te produljenja životnog vijeka vašeg tepiha. Ako želite održavati svoj tepih u dobrom stanju, trebali biste redovito provoditi profesionalno čišćenje tepiha i slijediti nekoliko savjeta za njegu tepiha.

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim