MAGAZA

Stjuard objasnio zašto tokom leta nije dobro piti kafu i alkohol

Stjuard Air New Zealanda Ben Whatman objasnio je za AU News šta se točno događa s našim tijelom tokom leta avionom te otkrio zašto je važno da putnici ostanu hidrirani.

Letovi, posebno oni na dugim relacijama, mogu učiniti ljude letargičnima ili pak nemirnima dok pokušavaju skratiti vrijeme, a stjuard je naglasio ključnu stvar koju treba imati na umu prilikom dugih letova.

“Tokom dugog leta, ključna stvar je osjećati se ugodno i sigurno, a posebno je važno osigurati san tokom leta koji traje više od 10 sati”, rekao je i zatim objasnio što se događa našem tijelu tokom leta.

“Zbog recirkulacije zraka u avionu, vaše grlo, nos i koža postaće suvi”, objasnio je dodajući kako ljudi mogu “izgubiti između jedne i po i dvije litre vode tokom 10-satnog leta”.

Upravo zbog toga Aerospace Medical Association savjetuje putnicima da ograniče konzumaciju alkohola, čaja i kafe tokom leta, jer bi tako mogli uzrokovati dehidraciju, kao i da piju vodu tokom letova.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim