MAGAZA

Koji su to kućni poslovi na koje se gubi vreme?

Kako tvrdi 24 sata.hr, postoje određeni kućni poslovi koje obavljamo svakodnevno a možda bespotrebno.

Za mnoge od njih je potrebno i vreme i novac. Gornji čaršaf na krevetu i razmicanje zavesa samo su neki od uzaludnih kućnih i svakodnevnih poslova.

Posteljina

Na primer, uštedite vreme na nameštanju kreveta i ne perite dodatnu posteljinu. Čaršafi iznad ili ispod ćebeta često je nešto što je apsolutno nepotrebno i zauzima prostor. Samo budite sigurni da redovno perete ćebe.

Dekorativne kutije

Možete i umanjiti sebi troškove tako što ćete kreativno iskoristiti razne kutije koje nam preostanu posle kupovine, umesto da kupujete posebne kutije i korpe za odlaganje. Možete ih i sami ukrasiti tako da vam se slaže sa ambijentom u prostoriji.

Zavese

Takođe nas savetuje 24 sata.hr da ne držimo razmaknute zavese baš čitav dan, budući da nameštaj može da izbledi usled izloženosti suncu.

Hrana

Još jedan dobar savet je da ne ljuštimo povrće koje nije potrebno ljuštiti. Šargarepe, krastavac i krompir nije uvek potrebno ljuštiti, naročito kada je u pitanju žuti krompir ili mladi krompir. Međutim, ukoliko niste sigurni u poreklo povrća, najbolje je ipak oljuštiti ako sumnjate da je tretirano pesticidima.

Izvor: 24sata.hr, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim