MAGAZA

Kako se uspavati vojničkom metodom, za dva minuta!?

Ako imate problema sa spavanjem, možda biste želeli isprobati “vojničku metodu”. Postala je prilično popularna na društvenim mrežama, kako prenosi N1.

Prema ovoj metodi, trebalo bi vam oko dva minuta da zaspite, ali imajte na umu da će vam trebati oko šest nedelja vežbanja da biste je savladali i u potpunosti usvojili.

Evo šest koraka vojničke metode:

Duboko udahnite nekoliko puta.

Zatim pokušajte svesno opustiti svaki deo tela, počevši od mišića čela, prelazeći na oči, obraze, vilicu, dok se istovremeno fokusirate na disanje.

Nastavite sa procesom opuštanja celog tela, obratite pažnju da vam ramena nisu napeta, a ruke neka budu opuštene i ispružene uz telo.

Zamislite toplinu koja polazi od vrha vaše glave i kreće se niz prste na rukama, a zatim zamislite kako ta toplina putuje od vašeg srca do prstiju na nogama.

Duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući stomak, bedra, kolena, noge i stopala.

Zamislite jedan od dva scenarija – ležite u čamcu na mirnom jezeru sa čistim plavim nebom iznad sebe ili ležite u crnoj baršunastoj visećoj mreži u potpunoj tami.

Izvor: N1, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim