MAGAZA

Kako koristiti Feng Shui pravila za svoju spavaću sobu?

Spavaća soba treba biti prostorija koja omogućava potpuno opuštanje i obnavljanje energije za novi dan. Preporučuje se da se spavaća soba pozicionira što dalje od ulaznih vrata, toaleta i kuhinje.

U slučaju ograničenog prostora, zavese od perli ili roletne od bambusa mogu pomoći u stvaranju privatnosti.

Kada je reč o nameštaju, preporučuje se jednostavan pristup Feng šuiju, izbegavajući pretrpavanje sobe velikim komadima nameštaja koji mogu uzrokovati nelagodnost. Važno je izbegavati oštre uglove i previše nameštaja kako bi se stvorio harmoničan prostor za odmor i san.

Prema Feng šuiju, tapete u spavaćoj sobi imaju važnu ulogu i treba ih pažljivo odabrati kako bi se postigla harmonija s elementima tog dela kuće. Boja tapeta treba odgovarati geografskom položaju spavaće sobe, kao što su zelena ili braon za jug i istok, te plava za sever.

Ako je spavaća soba na južnoj strani stana, treba izbegavati jarko crvenu pozadinu i preferirati nežnije nijanse poput roze i okera zbog dominacije elementa vatre na tom mestu. Krevet treba biti udoban, stabilan i izrađen od prirodnih materijala poput drveta, s izbegavanjem nepotrebnih stvari ispod kreveta kako bi energija slobodno prolazila. Osobe rođene pod elementom metala mogu preferirati krevet od istog materijala.

Izvor: Novosti Magazin, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim