MAGAZA

Advokat otkrio zbog čega se žene najčešće razvode

Američki advokat Dennis R. Vetrano Jr. na društvenim mrežama često govori o trendu porasta razvoda brakova. Sada je otkrio zbog čega se zaposleni roditelji najčešće odlučuju razvesti.

Naime, od zaposlenih žena se očekuje da u potpunosti preuzmu odgovornost o obavljanju kućanskih poslova. Majke rade gotovo sve, dok muškarci izbjegavaju većinu obaveza.

“Ona brine o djeci, kupuje namirnice, pere veš, kuha, radi, zarađuje i plaća režije”, naveo je Vetrano. Dodao je da je primijetio kako se muškarci fokusiraju na druženja s prijateljima umjesto da pomognu ženama u obavljanju kućanskih poslova.

Zatim je naveo da zbog ovog problema žene postaju umorne te dolaze do tačke pucanja, što narušava odnose i u konačnici dovodi do odluke o razvodu. Mnoge žene su u komentarima navele da je advokat u potpunosti upravu.

“Nakon razvoda imala sam jedno manje dijete o kojem se moram brinuti. Napredovala sam u životu”, “Umorimo se od toga što im konstantno moramo davati instrukcije o svemu”, “Upravo sam se zbog ovoga razvela. Optužio me da sam ga prevarila. On misli da sam imala vremena za to. Od silnih obaveza nisam uspjela ni sjesti na kauč dok smo bili u braku”, “Mlađe generacije žena se ne žele udati zato što su odrasle gledajući svoje majke kako se muče. Odbijaju da se ista stvar dogodi i njima”, neki su od komentara.

Nedavno istraživanje, koje je objavljeno u Archives of Sexual Behavior, pokazalo je da žene gube želju za vođenjem ljubavi s muškarcima koji odbijaju obavljati kućanske poslove.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim