PETICA

Pet filmova sa Grejs Keli koje morate pogledati

“Provincijalka”

Grejs Keli, legendarna glumica, osvojila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu “Provincijalka”. U ovom filmu je igrala suprugu pozorišnog glumca suočenog s propadanjem karijere i ličnim tragedijama.

“Prozor u dvorište”

Njena uloga u filmu “Prozor u dvorište” Alfreda Hičkoka, zajedno s Džejmsom Stjuartom, smatra se jednom od najboljih u istoriji filma. U ovom trileru, Keli je tumačila zanosnu Lizu Fremont, čije otkriće tokom špijuniranja komšija dovodi do neočekivanog zapleta.

“Pozovi M radi ubistva”

Još jedan značajan film u karijeri Grejs Keli bio je “Pozovi M radi ubistva”, gde je igrala s Rejem Milandom. Radnja ovog Hičkokovog ostvarenja prati penzionisanog tenisera koji smišlja opaki plan nakon što otkrije neverstvo svoje supruge. Ovaj film ostavio je dubok utisak na gledaoce i inspirisao mnoge rimejkove i slične priče.

“Mogambo”

“Mogambo” je film koji je značajno doprineo usponu Grejs Keli u svetu glume. Snimljen 1953. godine, ovaj film predstavlja avanturistički spektakl u kojem je Grejs Keli igrala rame uz rame sa Klarkom Gejblom i Avom Gardner. U to vreme, Grejs je bila na početku svoje karijere, a “Mogambo” je bio jedan od projekata koji su joj doneli širu prepoznatljivost i afirmaciju u filmskoj industriji.

“Tačno u podne”

Vestern iz 1952. godine, gde je Grejs Keli glumila uz Garija Kupera. Ovaj film bio je značajan za Grejs Keli i doprineo je njenom rastućem uspehu u filmskoj industriji. Nakon ovog ostvarenja, ona je imala priliku da igra u mnogim drugim filmovima i postane jedna od najpoznatijih i najvoljenijih glumica svog vremena.

Izvor: N1, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

PETICA

Pet stvari koje sputavaju vaš uspeh

Iako uspeh za svakog od nas podrazumeva različite stvari, svi težimo tome da budemo uspešni, piše In Journal. Pa ipak,
PETICA

Pet stvari koje nikada ne biste trebali reći svojoj djeci

Iako se ponekad čine bezazlenima, neke riječi roditelja mogu povrijediti dijete i ostaviti trajne posljedice na djetetovu sliku o sebi.