NEWS

Nova tragedija u Srbiji: 21-godišnjak ubio osam osoba i ranio 14

Osam osoba je ubijeno, a 14 ih je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila četvrtak naveče kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, javljaju beogradski mediji. Uroš B. (21) koji je osumnjičen za teroristički akt uhapšen je jutros oko 8 sati u selu Vinjište nadomak Kragujevca gdje se krio u kući rođaka.

Koji je razlog ove tragedije?

Okolnosti stravičnih događaja i razotkrivanje ubilačkog puta još su u toku, ali polako izlazi sve više okolnosti o tome što se događalo. U selu Dubone sve je počelo praktično iz ničega. Mladi su naveče sjedili i družili se, Uroš B. je navodno bio u školskom dvorištu s društvom, ali ubrzo je došlo do svađe. Otišao je kući, uzeo oružje i počeo pucati po ljudima, prenosi Novi list. U selima kod Mladenovca (nekih 40 km od Beograda) krenuo je u krvavi pohod iz svog Mercedesa, a po zasad neslužbenim informacijama, nasumično je upucao 18 ljudi.

Ko je 21-godišnji ubica?

Uhapšeni Uroš B. (21) sin je vojnog lica, časnika Vojske Srbije koji radi u Generalštabu u Beogradu. Uroš ima dosije, ali nije osuđivan. Kako Telegraf saznaje, on je privođen zbog napada na službeno lice i krađe. Mještani su za medije ispričali da je Uroš “mlad čovjek koji je bio pomalo čudan”, ali da niko na to nije obraćao posebnu pažnju. Kazali si i da se voli šaliti sa svima te da niko nije mogao ni naslutiti ovakvu tragediju.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala