NEWS

Američki lanac supermarketa stiže u Evropu

Američki div među supermarketima probija se na njemačko tržište. Uskoro bi Aldi, Lidl i drugi mogli dobiti novog konkurenta u maloprodaji.

Koji brend stiže u Evropu?

Na njemačko tržište maloprodaje uskoro bi mogao stići novi igrač. Riječ je o američkoj grupaciji 7-Eleven koja ima velike planove za širenje u zapadnoj Evropi. Nakon Francuske, Italije i Španije sada ciljaju i na Njemačku, Austriju i Švicarsku.

Podružnica japanskog Seven & I Holdinga želi kontaktirati primaoce franšize koji već nude postojeći maloprodajni koncept.

Pored maloprodajnog, potencijalno će se razmotriti gastronomski i hotelski koncept, piše Lebensmittel Zeitung, prenosi Fenix magazin.

Šta kaže američki lanac?

U saopštenju 7-Eleven istaknuto je kako se vidi “veliki potencijal” za njemačko tržište. Za 2023. godinu pretpostavlja se njemački promet od 10,53 milijarde evra, za 2027. godinu predviđa se čak 11,90 milijardi evra.

Prema vlastitim izjavama, 7-Eleven trenutno ima više od 83.000 podružnica diljem svijeta. Koliko je lokacija planirano u zapadnoj Evropi još nije saopšteno.

Foto: Freepik

Možda ti se također sviđa

NEWS

Kandidatski status BiH: Ruska invazija ili domaća politika?

Bosna i Hercegovina dobila je kandidatski status za članstvo u Evropskoj uniji. No, pitanje je zašto bi BiH dobila status
NEWS

Legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo: Hrabro se borio protiv strašne bolesti

Srpski trener i bivši nogometaš Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini u Rimu, javljaju italijanski mediji. Koliko je trajala