MAGAZA

Tarantino priprema novi i vjerovatno posljednji film

Quentin Tarantino, jedan od najpopularnijih savremenih režisera, navodno je počeo s pripremom svog novog i vjerovatno posljednjeg filma. The Hollywood Reporter objavio je da će se film zvati The Movie Critic, a snimanje bi trebalo da počne na jesen.

Detalji filma za sada nisu poznati, ali anonimni izvori tvrde da će radnja biti smještena u 70-e godine i da će glavna uloga pripasti ženskoj osobi. Dalja nagađanja kažu da će radnja možda biti vezana za Pauline Kael, slavnu filmsku kritičarku koja je pisala za The New Yorker od 1968. do 1991. godine. Kael je bila na glasu kao opaka kritičarka koja nije prezala od toga da uđe u konflikt s režiserima i filmašima.

Poznato je da je Tarantino njen obožavatelj, a radnja filma mogla bi se odnositi na period u kojem je Kael bila konsultantica za Paramount. Ipak, ove vijesti nisu još potvrđenje za The Hollywood Reporter.

Tarantinov posljednji film?

Ono što Tarantinove fanove najviše brine jest činjenica da bi mu ovo mogao biti posljednji film. Tarantino je često isticao da će se povući kada napravi deset filmova, a dosad ih je snimio devet, ako računamo Kill Bill vol. 1 i 2 kao jedno djelo.

“Dobro sam upoznat s istorijom kinematografije i filmaši su sve gori i gori. Don Siegel je 1979. godine snimio Escape from Alcatraz, to je bila filmčina i da mu je bar to bio posljednji film. Ali onda je snimio dva loša i upropastio je sve”, rekao je Tarantino 2021. godine kod Billa Mahera.

Tarantino je svojevremeno izjavio da većina redatelja karijeru završi nekim “katastrofalnim filmom” i da je možda on svoju trebao završiti s Once Upon A Time In Hollywood.

“Jako rijetko se dogodi da redatelj završi karijeru dobrim filmom. Većina ih zapravo završi snimanjem nekog sranja. Možda je ipak bolje da ja ne snimam više nakon Once Upon A Timea, to bi bio krasan završetak moje karijere”, rekao je Tarantino u Pure Cinema Podcastu.

Foto:

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim