MAGAZA

Najskuplje zemlje sveta

Kako prenosi N1, ovo su neke od najskupljih zemalja na svetu.

Procena troškova života u određenom području obično se vrši putem analize troškova raznih dobara i usluga, uključujući stanarinu ili otplatu hipoteke, račune, namirnice, odeću i slično. Zatim se ti iznosi upoređuju sa troškovima istih dobara i usluga u drugim državama kako bi se stekao uvid u relativne troškove života.

Prema istraživanjima koje su sproveli Global Economy i Numbeo najskuplja zemlja za život su Bermudi. Glavni grad Bermuda, Hamilton, smatra se jednim od najskupljih gradova na svetu, gde stanarina za stan od 80 kvadrata košta 4.058 dolara mesečno.

Međutim, ne postoji identična lista skupih zemalja. Različite istraživačke organizacije koriste različite faktore prilikom izračunavanja troškova života. Neke uključuju teritorije koje druge ispuštaju, dok se informacije dobijaju iz alternativnih izvora, što može rezultirati varijacijama u rezultatima.

Tako su se na obe liste ovih istraživanja našle Švajcarska, Island, Norveška, Danska, Barbados i Bahami, a pojedinačno su se našle još Izrael, Australija, Novi Zeland, Kajmanska ostrva, Džerzi i Singapur.

Izvor: N1, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim