MAGAZA

Koje biljke privlače nesreću? Feng Shui stručnjaci imaju odgovor

Ako razmišljate o dodavanju biljaka u vaš dom, trebali biste izbegavati dve vrste koje se smatraju nosiocima nesreće i negativne energije.

Kaktusi su često istaknuti kao nosioci negativnosti, ali manje poznato je da su Monstera i Dieffenbachia takođe na listi. Ove sobne biljke su poznate kao energetski vampiri, prema feng šui praksi, jer mogu iscrpiti mentalnu snagu svojih vlasnika i narušiti međuljudske odnose.

Njihov negativan uticaj posebno je izražen u malim prostorima, pa se preporučuje da se ove biljke drže u javnim ili poslovnim prostorima s velikim protokom ljudi. Dok Monstera može simbolizovati prosperitet u poslovnom okruženju, u malim stambenim prostorima može delovati suprotno, ometajući slobodan tok pozitivne energije, što je razlog zašto se često naziva energetskim vampirom.

Dieffenbachia, s druge strane, predstavlja i zdravstveni rizik, jer je otrovna biljka koju treba držati van domašaja dece i kućnih ljubimaca.

Izvor: Novosti Magazin, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim