MAGAZA

Kako odabrati idealnu boju karmina?

Kako javlja Novosti Magazin, uz ovaj trik nećete pogrešiti!

Pronalaženje idealnog karmina zahteva pažljivu procenu više elemenata, pri čemu je ton kože ključan. Često volimo određene nijanse, ali neretko shvatimo da nam ne odgovaraju. Bitno je pronaći ruž koji se slaže s bojom usana, uzimajući u obzir i ton zuba pri odabiru.

Pronađite ruž koji je dve nijanse tamniji od usana
Nanesite karmin na donju usnu i uporedite dobijeni ton sa tonom gornje usne, drugim rečima, sa vašom prirodnom nijansom. Ako primetite da je razlika prevelika, onda bi trebalo da tražite dalje.

Identifikacija vašeg tona kože

Essencijalna ideja kod odabira šminke, posebno karmina, leži u prepoznavanju tonova vaše kože. U osnovi, koža se može klasifikovati kao sa žutim (toplim) ili ružičastim (hladnim) podtonovima, dok se pominju i neutralni tonovi. Razumevanje vaše kategorije znatno pojednostavljuje proces pronalaženja idealnog karmina.

Brz način utvrđivanja podtona jeste posmatranje vena na unutrašnjoj strani zgloba. Plave vene ukazuju na ružičasti, hladni podton, dok zelenkaste vene ukazuju na žuti, topli podton. U slučaju da primetite obe nijanse, vaš ton kože je neutralan, što znači da možete nositi ruževe bilo koje nijanse.

Alternativni metod za utvrđivanje podtona uključuje upoređivanje kako vam pristaje zlatni i srebrni nakit. Prilikom ovog testiranja, zanemarite lične preferencije i iskreno procenite šta se bolje uklapa s vašom kožom – zlato ili srebro. Hladni tonovi obično idu uz srebrni nakit, dok topli tonovi više odgovaraju zlatnom nakitu.

Prilagođavanje nijansi karmina prema tonu kože

Za svetliju, blago prozirnu kožu, preporučuju se nijanse poput roze, koralne, breskve, nude i bež boje. Osobe sa hladnim tonovima mogu koristiti mekane moka i nude nijanse. Za one sa toplim podtonom, bledo roze ili svetla breskva mogu biti idealni.

Osobe sa neutralnim tonom kože mogu eksperimentisati sa bogatim nijansama ružičaste, ljubičaste i bobičastog voća. Hladnim tonovima odgovaraju i nijanse roze i brusnice, dok osobe sa toplim tonovima mogu isprobati nijanse bakra i bronze.

Kod tamnijih tonova kože, preporučuje se izbegavanje smeđih i ljubičastih nijansi u korist onih sa narandžastim tonovima. Ostale nijanse bi trebalo da odgovaraju, a posebno se preporučuju koralne ili duboke nijanse ružičaste.

Za osobe sa tamnim tenom, preporučuju se eksperimentisanja sa nijansama poput braon i ljubičaste, poput oraha, karamela, šljive ili crnog vina. Hladnim tonovima mogu odgovarati rubin i vinsko-crvene nijanse, dok bi osobe sa toplim tonovima trebalo da istraže palete bakra i bronze.

Izvor: Novosti Magazin, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim