POZITIVA

Austrija vraća na pruge modernizirane noćne vozove

Kako prenosi Al Jazeera, putnici u modernim vozovima, koji bi trebalo da budu stavljeni u promet 10. decembra, imaće više komfora, a biće uvedeni u Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Italiji i Nizozemskoj.

Austrijska javna željeznička kompanija OeBB predstavila je posljednju generaciju noćnih vozova u Evropi u vrijeme kada se ovaj sporiji, ali mnogo manje zagađujući način prijevoza od aviona, počinje vraćati u modu.

Novi noćni vozovi predstavljeni su u Beču povodom obilježavanja 100. godišnjice austrijske kompanije.

„Svaki kilometar vozom je kilometar za zaštitu klime i doprinos boljoj budućnosti“, rekla je austrijska ministrica okoliša Leonore Gewessler za AFP.

Austrijska kompanija do 2030. godine namjerava udvostručiti broj putnika u noćnim vozovima, a i mnoge druge evropske kompanije učestvuju u oživljavanju noćnih vozova koji su gotovo nestali 2010-ih.

Izvor: Al Jazeera, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

POZITIVA

Ovo je najsmješnija scena u istoriji serija 

Dvije hiljade Britanaca biralo je najsmješniju scenu u britanskim serijama u anketi koju je sproveo TV kanal Gold povodom 30
MAGAZA POZITIVA

Koje su najsigurnije destinacije za putovanje u 2023. godini

Venezuela je najopasnija zemlja na svijetu –gotovo 84% građana i posjetioca ove zemlje su žrtve kriminala. Ne želite biti prevareni,