MAGAZA

Gordon Ramsay dijeli savjet kojeg bi se svi kuhari trebali pridržavati – ali mnogi ignorišu

Kao profesionalni kuhar, postoji mnogo važnih pravila kojih se morate pridržavati kako biste bili sigurni da se pridržavate zdravstvenih i sigurnosnih propisa u kuhinji. No, prema Gordonu Ramsayu, postoji još jedno pravilo kojega biste se trebali pridržavati izvan kuhinje. Slavni kuhar ne voli vidjeti svoje kolege kako puše.

“Nisam veliki obožavatelj kuhara koji puše”, rekao je slavni kuhar za FoodSided, prije nego što je objasnio da to ima veze s učinkom koji pušenje ima na vaše okusne pupoljke. Dijeleći sličan savjet u intervjuu za New York Daily News, rekao je: “Prvo što učim kuhara je kako kušati. Ako ne razumijete kakav je okus, ne biste trebali kuhati.”

Ali dobra vijest je da ljudi koji prestanu pušiti mogu primijetiti poboljšanje u svom čulu mirisa i ukusa unutar samo 2-3 dana prema British Heart Foundation. Dok se nekoliko studija ne slaže oko toga koliko pušenje može otupiti vaša čula, Ramsay smatra da bi to čak mogla biti razlika između pobjede ili poraza na testu „slijepog kušanja“ u njegovom reality takmičenju.

Govoreći o svom gađenju prema toj navici 2011., Ramsay je za Uproxx rekao: “To je kao, biste li otišli ljekaru koji puši šest cigareta dnevno?”.

Na drugom mjestu, ovaj iskreni kuhar podijelio je savjete za kuhare koji kuhaju kod kuće, otkrivajući da su mnogi od nas pogrešno kuhali rižu, a da toga nisu bili svjesni. Srećom, uobičajena pogreška ima jednostavno rješenje.

Jednostavno dodajte svoju rižu u cjediljku i stavite je pod mlaz hladne vode prije kuhanja kako biste se riješili sve prašine i škroba. “Hladna voda, uvijek, i samo isperite rižu. To sprečava da se riža zgruda u tavi”, objasnio je. “Osigurava da postane stvarno fina i pahuljasta kada se skuha.”

Foto: Wikipedia / Dave Pulling

Možda ti se također sviđa

MAGAZA

Zašto su virusi aktivniji zimi?

Specijalisti su zabrinuti zbog potencijalnog porasta slučajeva gripe i koronavirusa ove nadolazeće zime i njihova zabrinutost ne iznenađuje. Iako virusi
MAGAZA

Pet kuhinjskih aparata koji troše najviše struje

Novac nam je na umu i u najboljim vremenima, ali mnogi od nas će još više razmišljati o upravljanju svojim