PETICA

Pet stvari koje smetaju članovima posade u avionu

Moguće da vam se desilo da vas neprijatno pogleda osoblje aviona dok pokušavate da nagurate veliku torbu u boks iznad glave ili aplaudirate nakon sletanja aviona. Ovaj članak govori o tome šta je ono što najviše smeta članovima posade i kako možete izbeći neprijatnosti.

Stavljanje velikog prtljaga u boksove iznad glave

Gisli Brinjolfson, stručnjak za putovanja, ističe da putnici u avionima često ne shvataju važnost očuvanja ličnog prostora i pravilnog ponašanja tokom leta. Stavljanje nogu na naslon za glavu ili širenje u sedištu tako da smetate osobi do vas se smatraju neprikladnim.

Aplaudiranje pri sletanju

Aplauz pri sletanju smatraju se neprikladnim i remete atmosferu u kabini pilota. Umesto toga, putnicima se savetuje da se suzdrže od aplauza i da poštuju osnovna pravila ponašanja.

Unošenje jakih mirisa

Smatra se mudrim da izbegavate da unosite nešto s jakim mirisom u avion, kako biste izbegli neprijatnosti. Mnogim ljudima smetaju jaki mirisi te možete učiniti putovanje veoma neugodno saputnicima.

Puštanje glasne muzike

Upotreba elektronskih uređaja bez slušalica ili unošenje proizvoda sa jakim mirisom može smetati drugim putnicima.

Bezobzirnost prema ostalim putnicima

Brinjolfson naglašava da je važno pažljivo rukovati sa sedištima kako biste izbegli iznenadne pokrete i nelagodu putnicima iza vas. Na kraju, žurba za napuštanje aviona ne samo da remeti protok putnika već može i uzrokovati zastoje u izlasku. Stoga je važno sačekati svoj red i omogućiti uredan i efikasan proces iskrcavanja za sve putnike.

Izvor: 24sedam.rs, Foto: Stock

Možda ti se također sviđa

PETICA

Pet stvari koje sputavaju vaš uspeh

Iako uspeh za svakog od nas podrazumeva različite stvari, svi težimo tome da budemo uspešni, piše In Journal. Pa ipak,
PETICA

Pet stvari koje nikada ne biste trebali reći svojoj djeci

Iako se ponekad čine bezazlenima, neke riječi roditelja mogu povrijediti dijete i ostaviti trajne posljedice na djetetovu sliku o sebi.