Star

Glumci koji su najviše zaradili u 2022.

Godina 2022. biće upamćena kao godina poskupljenja, otpuštanja, financijske krize i neizvjesnosti. U Hoolywoodu, stvari izgledaju dosta drugačije.

Iako su neki projekti otkazani i odgođeni, glumci zarađuju više nego ikad.

Zarada od 20 miliona dolara po filmu bila je standard 90-ih, ali danas je taj iznos puno veći. U nastavku možete pročitati koje su to zvijezde ponijele titulu najplaćenijih u ovoj godini.

Tom Cruise – 100 milijuna dolara

Zahvaljujući nastavku kultnog filma Top Gun, koji je prvi put premijerno prikazan prije više od 30 godina, Cruise je dospio na vrh ovog popisa. U avgustu je Top Gun: Maverick ostvario 1.37 milijardi američkih dolara na blagajnama širom svijeta.

Will Smith – 35 milijuna dolara

Za Smitha je ova godina krenula neslavno nakon dodjele Oscara i šamara kojim je pred svima “počastio” komičara Chrisa Rocka. Ipak, prema BBC-ju, njegov film Emancipation dobio je većinom pozitivne kritike te glumca, sa zaradom od 35 miliona dolara, drži na drugom mjestu na ovom popisu.

Leonardo DiCaprio – 30 milijuna dolara

DiCaprijev popis hvaljenih filmova, uključujući Shutter Island, Django Unchained i Once Upon a Time in Hollywood, donio mu je sjajnu zaradu tokom godina. Posljednji je film, koji je 48-godišnjaku donio 30 milijuna dolara, Killers of the Flower Moon.

Brad Pitt – 30 miliona dolara

Pittova dugogodišnja karijera u filmskoj industriji dovela je do toga da glumac ima visoka primanja. Nakon Bullet Traina 58-godišnji glumac napravio je unosan dogovor od 30 miliona dolara, koliko će mu donijeti uloga veterana vozača Formule 1 u filmu Apple Studiosa.

Dwayne The Rock Johnson – 22.5 miliona dolara

Svestrani The Rock prešao je put od opakog hrvača do jedne od najbolje plaćenih filmskih zvijezda u Hollywoodu. Za svoju prvu ulogu superjunaka u Black Adamu plaćen je pozamašnih 22.5 miliona dolara. Dodatnu zaradu ostvaruje promovišući film na svojim društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati ga preko 350 miliona ljudi.

Popis nastavljaju glumci Will Ferrell, Chris Hemsworth, Vin Diesel, Tom Hardy te Joaquin Phoenix koji svi dijele zaradu od po 20 miliona dolara ove godine. Kada je riječ o holivudskim glumicama, popis najplaćenijih je sljedeći:

Margot Robbie – 12.5 miliona dolara

Australska glumica postala je najplaćenija glumica 2022. godine zahvaljujući glavnoj ulozi u filmu Barbie koji joj je donio zaradu od 12.5 miliona dolara.

Sandra Bullock – 10 miliona dolara

Dugogodišnja karijera ove 58-godišnjakinje donijela joj je milione dolara na bankovni račun. Prema Showbiz Galoreu, Oskarovka je ove godine zaradila 10 miliona dolara za glavnu ulogu u filmu The Lost City.

U istom rangu zarade od oko 10 miliona su i glumice Zendaya, Millie Bobby Brown i Lady Gaga.

Foto: Wikipedia / Dick Thomas Johnson / CC BY 2.0