Zaboravite parfeme, prirodan miris je najprivlačniji!

0

Iako veliki umovi kozmetičkih kompanija za razvoj parfema izdvajaju velike količine novca, oni neće privući osobu suprotnog pola. Vjerovali ili ne, to će efikasnije učiniti prirodan miris tijela!

Najnovije istraživanje koje su proveli naučnici s australskog državnog univerziteta pokazuje da ništa nije privlačnije od prirodnog mirisa tijela. Ta otkrića neke bi mogla zgroziti, ali činjenica je da su na to ukazala i već neka prijašnja istraživanja.

Australski naučnici analizirali su nekoliko istraživanja koja su se bavila tom tematikom i došli su do istog zaključka – prirodan miris tijela je najseksipilniji! A sudeći prema njihovim rezultatima koja su objavljena u časopisu New Scientis, izgled, ponašanje i sve ostalo na što polažemo veliku pažnju, zapravo je nebitno jer o privlačnosti odlučuje naša podsvijest na osnovi feromona.

Interesantno je da je naučnički tim je utvrdio da žene preferiraju miris dominantnih muškaraca, a miris dominacije posebno ih privlači za vrijeme plodnih dana. Otkrili su i da muškarcima najneprivlačnije mirišu žene za vrijeme menstruacije, a najprivlačnije za vrijeme ovulacije.

Možda niste znali, nos je zapravo jedan od ključnih organa u seksualnoj privlačnosti jer zahvaljujući njemu do mozga plove mirisi koji vas uzbuđuju. Ljudi najbolje reagiraju na one koji ih uzbuđuju. Riječ je o suptilnim fizičkim reakcijama koje svjesnom umu lako izmiču.

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 + 1 =