Vienna Design Week: Beč postaje centar dizajna

0

Šta sve može da bude dizajn uskoro će pokazati čuvena Bečka sedmica dizajna, koja se održava od 24. septembra do 3. oktobra 2021. godine.

Svake godine „Vienna Design Week“ Beč učini centrom dizajna. U saradnji sa bečkim muzejima, proizvodnim preduzećima i domaćim dizajnerima festival nudi različite mogućnosti da dizajn kao temu približi publici: putem manifestacija, izložbi, instalacija, vođenja i radionica. Fokus ovogodišnjeg festivala biće na stvaralačkim sposobnostima lokalne dizajnerske scene, bogatim proizvodnim dizajnom, dizajnom namještaja pa sve do grafičkog i socijalnog dizajna.

Svake godine festival se održava u nekoj drugoj bečkoj opštini, ove godine, na redu je 20. okrug Brigittenau a moto 15. po redu festivala je: “All eyes on Brigitte, now!”.

Vienna Design Week predstaviće proizvodne procese dizajna i zanatstva. Razgledanje studija i proizvodnih pogona važan su dio festivala. Takođe, fokus će biti i na odjeljku “Urban Food & Design”. Svake godine na festivalu se predstavi i gostujuća zemlja, ove godine će Evropska unija kao projekat biti centar festivala.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 + 7 =