Uspješno održan godišnji koncert „Tri noći“ udruženja A:KULTURA

0

Popularna klasika, popularni i etno jazz, izbor iz svjetske ljubavne poezije su tri teme koje su članovi Udruženja A:KULTURA iz Beča umjetnički i muzički pripremili u okviru godišnjeg koncerta „Tri noći“. Posebnost teme, izbora izvođača i programa su od samog početak nagovještavali jedinstven muzički, umjetnički i uopšte kulturni događaj.

Prepuna sala publike koja nije krila oduševljenje i aplauzima pozdravljala a ovacijama ispraćala svakog umjetnika je umnogome doprinijela da koncert doživi ovakvu atmosferu i preraste u muzičko-umjetnički doživljaj.

Šarolik program i sjajni izvođači

Simpatični i šarmantni tenor iz SNP-a iz Novog Sada, Aleksandar Saša Petrović, posebnost je ovog koncerta. Svojim talentom, iskustvom, kvalitetom, pažljivo izabranim programom posebno za ovu priliku i sjajnom komunikacijom sa publikom izazvao je erupciju oduševljenja i emocija kako od strane izvođača tako i od strane publike.

Sopranistica, Jovana Rogulja i zajedno s virtuozom na španskoj gitari mag. Krunoslavom Bagarićem izvela je nekoliko numera u španskom i meksikanskom stilu na iznenađenje i oduševljenje prisutnih.

Sjajni QUARTETT PILLER, koji već nekoliko puta osvaja svjetske festivale, svojim nastupom su ostavili gotovo sve prisutne bez daha. Ne treba zapostaviti ni ostale izvođače, o kojima bi se moglo mnogo pisati i koji su doprinijeli ovom jedinstvenom doživljaju punom umjetničke topline, virtuoznosti, sjajne atmosfere i emotivnog naboja.

Na koncertu su učestvovali:

Tenor, Alexsander Saša Petrović
Sopran, Jovana Rogulja
QUARTETT PILLER, koji čine Branko Jovanović Bako (basprim, gitara), Darko Piller (violina), Daniel Piller (harmonika) i Nenad Jovanović (klavir)
Jovana Misaljević (klavir)
Mag. Krunoslav Bagarić (gitara)
Lorenzo Gangi (cajòn)
DUO PRESTO, Emir Radišević (klarinet) i Amel Ahmetović (harmonika)
Kaori Saeki (klavir)
Prof. Vukašin Karanović (klarinet)
Ulemek Nikola (klarinet)
Luka Petrović (klavirski saradnik)
Predrag Vrcelj (poezija)

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


+ 7 = 10