Ukupno 10.000 testova na koronavirus na uvodnim utrkama F1 u Austriji

0

Ako se sljedećih sedmica epidemiološka situacija u Austriji dramatično ne pogorša, na uvodnim utrkama Svjetskog prvenstva Formule 1, koje će biti održane 5. i 12. jula na stazi Red Bull Ring u Spielbergu, obaviće se ukupno 10.000 testova na koronavirus.

Prema pisanju austrijske novinske agencije APA, uzorci će se uzimati dva puta dnevno, a analiziraće ih laboratorij u Ebersbergu u Njemačkoj, koji će biti otvoren 24 sata dnevno.

Rezultati će biti dostupni 16 do 24 sata nakon testova, prenosi Hina.

Istovremenu će na tribine moći ući samo 3.000 ljudi, a svi će morati proći test na koronavirus koji ne smije biti stariji od četiri dana.

Organizatori su dobili zeleno svjetlo za održavanje takmičenja jer su vladi predstavili cjelovit i profesionalan nacrt mjera protiv širenja bolesti covid-19.

Prema modifikovanom rasporedu, koji još nije službeno potvrđen, nakon dvije utrke u Austriji, dva bi takmičenja u drugoj polovini jula trebala biti održana i u Velikoj Britaniji na stazi u Silverstoneu, a potom bi se 2. avgusta vozači borili za bodove na Velikoj nagradi Mađarske na Hungaroringu.

 

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 × 9 =