U Beču akcija zapošljavanja građana starosti 50+

7

„Akcija 20.000 je najambicioznija akcija na tržištu rada u posljednjih nekoliko decenija. Od 1. januara 2018. godine planiramo da prepolovimo broj dugoročno nezaposlenih građana starosti preko 50 godina na održiv način i pružimo hiljadama ljudi ozbiljnu perspektivu“, izjavio je Alois Stöger, austrijski ministar za rad i socijalna pitanja.

Skoro 25 procenata svih nezaposlenih u Beču u 2016. godini imali su preko 50 godina. Čak 20.000 Bečlija starosti preko 50 godina bili su dugoročno nezaposleni u prošloj godini, što znači da su više od godinu dana u kontinuitetu bili bez zaposlenja.

„Bilo nam je odmah jasno da ćemo se uključiti u akciju 20.000 koja se organizuje na saveznom nivou. Uspjeli smo da otvorimo 200 novih radnih mjesta u institucijama grada Beča u vrlo kratkom roku“, izjavila je Renate Brauner, članica gradske vlade zadužena za privredu.

Prijava za nova radna mjesta je počela 30. juna 2017. godine, a traženi su profili različitih kvalifikacija, od IT poslova, preko tehničkih i strukovnih do socijalnih i pomoćnih poslova. Svrha novih radnih mjesta jeste da se obezbijede poslovi za nezaposlene, a usluge grada i dalje poboljšavaju i razvijaju.

 

Izvor: Eurocomm-PR
Foto: David Bohmann / PID

Podijeli:

O autoru

7 komentara

 1. Interesuje me kome treba da se prijavi za posao u Beču i koja je najviše linija života,od 50 pa do koliko godina se primaju,može li možda 62 god,Hvala i pozdrav

 2. Postovani ,
  Zdravstveni sam radnik , zanima me posao u Becu.
  Zelela bih da me kontaktirate na mail.
  Srdacan pozdrav .

 3. Imam preko 50 godina.Obrazovana sam i želim još mnogo raditi. Znam njemački jezik Kako mogu doći do posla.Pozdrav

 4. cerimovic bojan on

  imam 37 god. od 92god.do 96god.bio sam u becu u skoli i imao sam boravnu vizu do 96god.tada sam zavrsio osmi razred posle toga sam se vratio u srbiji .zanima me dali bi mi to pomoglo da ponovo pokusam dase zaposlim i becu ili makar da dobijem papire.bilo bi dobro ako bi neko znao da mi pomogne .unapred hvala.

Ostavi komentar


6 + 9 =