Tricky Women/Tricky Realities: 20 godina postojanja Festivala animiranog filma

0

Festival animiranog filma „Tricky Women/Tricky Realities 2021“ objavio je ovogodišnji program koji će otvoriti virtuelnu binu za žene, njihove filmove, vizije i priče od 10. do 14. marta 2021. godine. Festival ujedno slavi 20 godina postojanja, a na programu će pored filmova biti predavanja, prezentacije, razgovori sa umjetnicama i retrospektive. Izuzev dva filmska programa cjelokupan festivalski program biće dostupan bez geo-blokiranja širom svijeta u trajanju od 48 sati.

U toku festivala biće prikazano 140 animiranih filmova. Međunarodni takmičarski dio programa obuhvatiće globalne trendove i pravce nezavisnog animiranog filma čiji su stvaraoci žene. Publika će imati mogućnost da vidi višestruko nagrađivane filmove od kojih će većina biti prvi put prikazana u Austriji.

Ostali programi biće posvećeni novajlijama u svijetu crtanog filma, animiranom filmu u Austriji i kategoriji dokumentarnog animiranog filma. Program koji će obilježiti 20. rođendan festivala prikazaće značajne prekretnice u istoriji festivala i kako su žene mobilisale animirani film da bi ispričale svoje priče.

Ostvarenje „My Favorite War“ autorice Ilze Burkovske Jakobsen koje opisuje njeno odrastanje u Letoniji u vrijeme hladnog rata biće premijerno prikazano u Austriji. Višestruko nagrađivano djelo povezuje igrani i animirani film sa arhivskim materijalom. Film je lična priča o djetinjstvu i mladosti autorice u vrijeme hladnog rata, o porodičnim tajnama, ćutanjima i hrabrosti da se izabere sopstveni životni put.

Više informacija o programu festivala Tricky Women 2021.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: My Favorite War, Ilze Burkovska Jacobsen, NO/LV 2020

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 3 = 3