Švajcarska, Njemačka i Austrija zajedno na uvođenju dualnog obrazovanja u Srbiji

0
  • Predstavnici Švajcarske, Njemačke i Austrije potpsali su Memorandum o razumijevanju koji treba obezbijediti koordinisan i komplementaran pristup ove tri zemlje u podršci srpskim institucijama za uvođenje elemenata dualnog sistema u obrazovni sistem Srbije.
  • To se između ostalog odnosi i na podršku u izradi zakona o dualnom obrazovanju i podzakonske regulative koja će urediti ovu oblast.
  • Memorandum utvrđuje i okvire saradnje koja treba da doprinese razvijanju modela srednjeg stručnog obrazovanja koji neće biti prosto prekopirani modeli ovih zemalja, već će koristiti njihova najbolja iskustva i elemente koji su u skladu sa potrebama privrede i uslovima u Srbiji.
  • „Dualno obrazovanje je kičma švajcarske privrede. Zaposleni koji posjeduju potrebne kompetencije i vještine su osnov razvoja svakog biznisa. Zato se nadamo će školovanje kvalitetnih kadrova pomoći i srpskoj ekonomiji da se brže razvija“, rekla je Ursula Läubli i izrazila nadu da će koordinacija švajcarskih, austrijskih i njemačkih napora iznjedriti još bolje rezultate od već pokazanih, prenosi BiF.
  • Advantage Austria je pomogla da mladi koji po moderznizovanom programu uče za trgovca i tehničara logistike i špedicije praktičnu nastavu obavljaju u poznatim i dobrim kompanijama, poput Deleza, DM-a, Univerexport-a, VIP-a i Merkatora S.

Novi format vijesti na BUM portalu – vijest u pet rečenica!

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


− 3 = 2