Šta su pisali mediji prije 40 godina: Balašević se povlači sa scene, Čola napušta vojsku

0

Yugopapir je podsjetio na interesantne kratke tekstove koje su o poznatim ličnostima pisali jugoslavenski mediji, kao i na reakcije čitalaca koji su godinama pratili rad ovih umjetnika.

Prije tačno 42 godine naslovnice medija ispunili su vrlo zanimljivi naslovi. Pokojni Đorđe Balašević tada je za RTV reviju dao veliki intervju koji je naslovljen “Povlačim se sa scene!”, zbog čega su na adresu ovog časopisa poslije stizala brojna pisma razočaranih obožavatelja Balaševićeve muzike.

“Razočarala sam se i pomalo uplašila kad sam u jednom broju vašeg lista pročitala da moj ljubimac Đorđe Balašević želi da se povuče sa scene. Ne znam da li je to njegova čvrsta namjera, ali sam sigurna da bi mu to bio jedan od najglupljih poteza u životu i, što je najgore, ožalostio bi svoje mnogobrojne poklonike. Ipak, nadam se da je to trenutna kriza, koja je nastala zbog raznih okolnosti, i da će je Đorđe uskoro prebroditi. Prije svega, riječ je o jednom izuzetno talentovanom pjevaču i pjesniku, koji je u našu zabavnu muziku unio novi žanr i koji nas je oborio s nogu svojim nonšalantnim ponašanjem na estradnoj sceni. Kažem, bojim se, jer znam da Balašević ne koketira i ne blefira”, napisala je čitateljka Milica Radovanović iz Novog Sada.

Sada već znamo da Đole krajem sedamdesetih ipak nije napustio muzičku scenu, kao i da je nastavio djelovati do svoje smrti (februar, 2021.) te će ostati zapamćen kao jedan od najvećih muzičkih stvaraoca u regionu.

Od vijesti sa pop scene ističe se: “Ovih dana iz kasarne izlazi Zdravko Čolić. Njegovi obožavatelji očekuju ga nestrpljivije nego ikad, što nije loše, jer pjevač tvrdi da se za ovih godinu dana vojnikovanja pjesme uželio više nego ikad, pa je to prilika da obje strane budu zadovoljene. Zdravko će odmah prionuti na snimanje novih ploča, pripremanje koncerata i snimanje tv emisija. Jedino je sigurno da mu više na pamet neće padati da snima filmove. “

Interesantno je kako je 22. novembra iste godine Čolić počeo snimati novu ploču “Zbog tebe”, a tekst za ovu popularnu pjesmu napisao je upravo Đorđe Balašević!

 

Izvor: Klix

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 5