Sajmovi umjetnosti u Beču ovog ljeta

0

Beč će ovoga ljeta organizovati sajmove umjetnosti.

Međunarodni sajam savremene umjetnosti „Spark Art Fair“ biće održan u hali Marks od 24. do 27. juna 2021. godine. Direktor sajma Renger van den Heuvel zastupa koncept samostalne prezentacije. Svaka galerija koja učestvuje na sajmu imaće samo jednog predstavnika. Dodatno će biti organizovane tri tematske sekcije digitalna umjetnost, moderna poslijeratna umjetnost i međunarodna istaknuta umjetnost.

Organizator art-port GmbH predstaviće od 17. do 20. juna 2021. godine sajam „Art Austria 2021“. U Muzejskoj četvrti, na otvorenom ispod šatora, u Ovalnoj hali i Areni21, će 40 izabranih umjetnika izložiti 1.000 ostvarenja počevši od klasične Moderne, pa sve do savremene umjetnosti. Izložba skulptura će zaokružiti program sajma. Art Austria će se ubuduće održavati dva puta godišnje, u junu i u oktobru.

Tradicionalni sajam umjetnosti i antikviteta „wikam“ koji postoji već 40 godina vraća se od 5. do 13. juna u drugačijem formatu. Slike i skulpture austrijskih umjetnika 20. i 21. vijeka će biti predstavljene u palati Ferstel zajedno sa dragocjenim nakitom i vrijednim namještajem.

Svi sajmovi umjetnosti će biti održani uz poštovanje aktuelnih mjera za suzbijanje koronavirusa.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Galerie CRONE, Wien, Berlin / Photo: B. Borchardt

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


4 × 1 =