Prvi put u Austriji: Izložba „Tatiana Bilbao Estudio“

0

Izložba „Tatiana Bilbao Estudio“ će prvi put u Austriji predstaviti rad i filozofiju meksičke arhitekte Tatiane Bilbao i njenog istoimenog studija. Ona istražuje i interpretira istorijsku kulturu i građevinsku tradiciju Meksika kao i neposredni kontekst svojih projekata. Izložba proučava različite dimenzije „pejzaža“, od prirodnog pejzaža, preko gradskog pejzaža do „unutrašnjeg pejzaža“ pojedinačne zgrade.

Njen rad je raznolik i ona često sarađuje sa drugim arhitektama, pejzažnim arhitektama i umjetnicima: od hodočasne rute u Meksiku, preko botaničke bašte u Kulijakanu, pa do stanogradnje. Njeni projekti posjeduju ekološki i socijalni aspekt i odišu poezijom. „Kada dolazite iz zemlje u kojoj mnogi ljudi raspolažu sa malo ekonomskih resursa, naviknete se na to da ih ne rasipate“, objašnjava Tatiana Bilbao.

Izložba će predstaviti radne modele, skice i kolaže arhitektonskog studija Tatiane Bilbao zajedno sa izabranim djelima Arhitektonskog centra u Beču gdje će izložba biti i održana.

Postavka je realizovana u saradnji sa danskim muzejom savremene umjetnosti Luizijana. Izložba će biti otvorena od 18. avgusta 2021. godine do 17. januara 2022. godine.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: Rory Gardiner

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 − 1 =