Privlačna filmska ponuda: 30 godina Filmskog festivala u Beču

0

Filmski festival koji se održava svake godine na trgu ispred gradske skupštine u Beču ove godine slavi 30 godina postojanja. Posjetioci festivala će od 3. jula do 4. septembra uživati u muzičkim produkcijama različitih žanrova, opera, pop, klasika, mjuzikl, džez, ples i etno muzika. Filmski program će pratiti podjednako raznovrsna gastronomska ponuda.

Poslije više mjeseci izolacije program festivala će predstaviti posebno privlačnu filmsku ponudu sa izvođačima koji su punili hale, koncertne sale i operske dvorane širom svijeta. Pored opera kao što su Travijata, Trubadur, Tako čine sve i Turandot ove godine će na skupštinskom trgu moći da se pogledaju mnogobrojni snimci koncerata velikana pop muzike, David Bowie, Alicia Keys, Anastacia, Mariah Carey, Shakira i Christina Aguilera. Nacionalne produkcije Ujedinjenih scena Beča, Narodnog pozorišta, festivala u Salzburgu i festivala u Merbišu upotpuniće cjelokupan program.

U organizaciji festivala je nekoliko fleksibilnih scenarija u planu koji se lako mogu prilagoditi zakonskim odredbama kada su u pitanju mjere za suzbijanje pandemije koronavirusa. „Daćemo sve od sebe da građanima Beča obezbijedimo kvalitetan program i bezbrižno ljeto na skupštnskom trgu kao što su i navikli do sada“, izjavio je organizator festivala stadt wien marketing.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: stadtwienmarketing_Johannes Wiedl

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


1 × = 2