Policajac iz Salzburga objavio 18-minutni snimak u kojem kritikuje vladu i mjere

0

Pukovnik austrijske policije koji radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova Manfred Scheinast privukao je pažnju austrijske javnosti ovih dana oštro kritikujući austrijsku vladu zbog uvođenja obavezne vakcinacije, nakon čega je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Visoki oficir policije objavio je video-snimak na društvenim mrežama u kojem kritikuje vladu i mjere za sprečavanje korone.

Tih 18 minuta video-materijala mogli bi značiti kraj karijere pukovnika policije koji je godinama bio jedan od šefova policije u Salzburgu.

On u video-snimku tvrdi da je policajcima postalo nemoguće da iznose svoje stavove i da ne budu suočeni sa teškim posljedicama.

Mnogi, kaže, zbog toga, ćute, pa smatra i da je vakcina protiv koronavirusa pogrešan put iz pandemije.

On tvrdi da vakcina ne štiti i da nijedna stopa vakcinacije neće iskorijeniti virus. Takođe, ističe da nevakcinisani nisu izazvali niti produžili pandemiju.

Scheinast je rekao da je već u dva navrata učestvovao na demonstracijama protiv mjera za sprečavanje korone u Beču i da želi od policije veću zaštitu za mirne demonstrante.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova kažu da su upoznati sa video-snimkom i da se trenutno analiziraju moguće disciplinske posljedice.

Istovremeno navode da je više od 85 odsto policajaca vakcinisano protiv koronavirusa.

Inače pukovnik Scheinast nije prvi put privukao pažnju javnosti. Protiv njega je 2018. pokrenuta istraga zbog mobinga i zloupotrebe službenog položaja.

 

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 8 = 32