Ovo je prezabavno: Seks-savjeti za mlade žene iz 1894. godine

0

Supruga pastora L.D. Smythersa napisala je davne 1894. godine knjigu namijenjenu mladim ženama – s uputstvima kako postati dobra supruga. Pošto su dužnosti dobre supruge i seksualne aktivnosti, dobra gospođa pastorka smatrala je kako treba napisati neke seks-savjete za bračne parove, prenosi miss7.

Većina muškaraca je prirodno perverzna

Gospođa Ruth Smythers je vjerovala kako je većina muškog roda perverzna te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to prenijeti u praksu u spavaćoj sobi – a to treba znati i svaka pametna supruga. Ovi savjeti ne odnose se na seks generalno, nego i na ljubljenje „odvratnog suprugovog tijela“.

Pametna supruga nosi pamučnu spavaćicu 

Debela pamučna spavačica obavezna je uniforma pametne supruge. Prvenstveno zato jer se za vrijeme seksa ne smije cijela razgolititi, nego smije eventualno osloboditi tek dijelove tijela koji su potrebni za seksualni čin. I muškarci trebaju zadržati na sebi pidžamu te smiju pokazati tek minimum kože – jer…

Nije dopušteno gledati golog supružnika

Pametna supruga nikad ne smije dopustiti svom suprugu da je vidi golu. I nikada ne smije vidjeti njegovo potpuno golo tijelo.

Ugasi svjetlo, tišina i mir

Ako dođe do seksualnog čina (naravno, odjeveni ste oboje), žena obavezno treba ugasiti svjetlo te ne smije pustiti ni glasa. Naime, muškarac ne smije pomisliti da joj se seks možda sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj isprobava svoje perverzne seksualne prakse ili da skine pamučnu pidžamu i spavačicu.

Nema ljubljenja u usta! 

Ako suprug za vrijeme ili prije seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu.  Ako pokuša skinuti tvoju odjeću – znaš već, debelu, pamučnu – i želi te možda poljubiti negdje drugdje, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto te mu reći da mora otići na toalet.

Prljave riječi su krajnje nepoželjne 

Ako će muškarac, perverzan kakav jest, pokušati zavesti svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. „Što misliš o našim novim zastorima?“ ili „Tvoja majka sutra dolazi na večeru?“ – takva pitanje će ga sigurno zbuniti.

Nakon seksa kao i prije seksa 

Dobra supruga ne smije dopustiti suprugu da nakon seksa dođe na glupu ideju te pomisli da bi takvo nešto mogli češće raditi. Naime, i tu vrijedi jedno važno pravilo:

Seks je dopušten najviše dvaput sedmično 

Dobra supruga će napraviti sve da ograniči seks na najviše dva puta sedmično. Ubuduće će se potruditi da se tokom braka to još smanji. Ono što može pomoći, na primjer, jeste gluma (bolesti, glavobolje, umor…).

Ako ima seksa, to je isključivo preko volje

Generalno vrijedi sljedeće: ako ima seksa, onda to mora biti jako rijetko i preko volje – sjeti se gašenja svjetla i tišine. Ako se dobra supruga toga neće držati, lijep brak bi mogao propasti. Naime, moramo imati na umu da su muškarci perverzni i žele seks svaki dan – a to bi više ličilo orgiji nego braku, zar ne?

Uz moto „seks služi isključivo za reprodukciju“ te ne smije pričinjavati zadovoljstvo ni zabavu, pastor i njegova supruga imali su očito prilično ispunjen bračni život. Na sreću, danas je situacija drugačija te ovakvi savjeti služe za razbibrigu te da se malo nasmijemo u društvu, piše Miss7.

Foto: Pixabay

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 × = 21