Novogodišnja staza u Beču 2019/2020: Kuhano vino, punč, gastonomski specijaliteti

0

U glavnom gradu Austrije Nova godina se dočekuje u svečanoj, ali opuštenoj atmosferi. Centralno mjesto proslave je „Novogodišnja staza“ u Starom gradu. Dobro raspoloženje najavljeno je i na gala-večerima, svečanim balovima, u koncertnim dvoranama, na operskim predstavama, u klubovima ili mondenskim barovima.

Sjajne izložbe i brojna dešavanja, koncerti, opere i operete kao i mjuzikl „Cats“ očekuju brojne Bečlije i njihove goste. U ponoć 31. decembra bečki Stari grad pretvoriće se u jedan veliki plesni kvart. Od 14 časova do dva sata iza ponoći provod će biti organizovan u centru grada duž „Novogodišnje staze“, na trgu ispred gradske vijećnice i u zabavnom parku „Prater“. Za brojne posjetioce biće spremni štandovi sa kuhanim vinom, punčom i gastronomskim specijalitetima.

Posebno omiljena je milja klasične muzike na trgu „Graben“ gdje tokom popodneva bečke škole plesa nude intenzivne kurseve valcera. Veliki vatromet u ponoć sprema se na trgu ispred gradske kuće i u „Prateru“. Jedinstvena atmosfera biće i na brodovima koji će tokom novogodišnje noći voziti Dunavom, na balu u dvorcu Hofburg, u gradskoj vijećnici kao i luksuznim hotelima. Gosti kraljevskog luksuznog voza „Majestic Imperator“ ponoć će dočekati uživajući u ekskluzivnoj vožnji i posluženju. U Bečkoj državnoj operi već tradicionalno se izvodi „Slijepi miš“ Johanna Straussa, a ispred zgrade opere na velikom platnu se izvođenje prikazuje uživo.

Prvo jutro u novoj godini se u Beču takođe po tradiciji dočekuje uz „Doručak protiv mamurluka“ na trgu ispred gradske kuće od 11 časova uz direktan prenos Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije.

 

Izvor: Eurocomm-PR

Foto: stadt wien marketing

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


9 − = 6