Načelnik male hrvatske opštine dao ostavku i otišao raditi na kruzer

0
  • Mala hrvatska opština Jelenje našla se u nesvakidašnjoj situaciji kada je načelnik Ervin Radetić dao ostavku i otišao “trbuhom za kruhom“, ostavljajući svoju jedinicu lokalne samouprave bez vodstva.
  • Radetić je prije desetak dana podnio neopozivu ostavku, a samo dan nakon što je tu vijest objavio, iz opatijske luke krenuo je u SAD na ekskluzivnom kruzeru na kojem se zaposlio kao brodski doktor.
  • Radetić je građanima ostavio pismo objašnjenja ostavke u kojem je naveo, među ostalim, zdravstvene probleme, navodno sa želucem, zbog kojih mora skupiti novac za liječenje u SAD-u, egzistencijalne potrebe (“Moram živjeti, imam dvoje djece na studiju, a moram plaćati i kredite”), kao i čitav niz političkih pitanja.
  • Ovo se dogodilo dva mjeseca prije nego što bi trebao biti predložen i izglasan opštinski budžet za iduću godinu, odnosno samo sedam mjeseci prije redovnih lokalnih izbora na kojima će se birati novo opštinsko vodstvo.
  • Zbog vanredne situacije u Jelenju, Vlada je na svojoj prvoj sjednici imenovala povjerenika Zdenka Holenka koji bi trebao voditi opštinu do redovnih izbora u maju 2017. godine.

 

 

Novi format vijesti na BUM portalu – vijest u pet rečenica!

Foto:Shutterstock/Kent Weakley

 

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


7 − 3 =