Na Aerodromu u Beču sada je moguće iznajmiti kabine za spavanje

0

Aerodrom u Beču nudi novu uslugu putnicima – kabine za spavanje koje su opremljene svim onim što je potrebno onima koji se koriste avioprevozom.

Gradska vlast Beča je saopštila da je riječ o usluzi koja je dostupna na aerodromskom Terminalu 3, a kabine je napravio italijanski start up Zzzleepandgo.

Svaka od ukupno 16 Smart Lounges kabina predstavlja, kako je navedeno, ekskluzivno mjesto za odmor na tri metra kvadratna. Istaknuto je da su kabine opremljene prostorom za ležanje, priključkom za struju i USB-om, besplatnim WiFi-jem, kao i prostorom za odlaganje stvari te stolom na rasklapanje.

Osim toga, sve kabine posjeduju multimedijalni sistem pomoću kojeg se mogu emitovati filmovi i muzika, kontrolisati ventilacija, svjetla i zavjese za zamračenje.

“Putnici s dužim boravkom na aerodromu sada mogu premostiti vrijeme čekanja opušteno i u miru u modernoj kabini za spavanje iz Zzzleepandga. S početkom ljetnog reda letenja, broj putnika na bečkom aerodromu će se takođe povećati i bit će nam drago da se što više putnika uvjeri u prednosti kabina”, rekao je Julian Jager, izvršni direktor Flughafen Wien AG.

Na drugom nivou Terminala 3, putnicima je na raspolaganju 16 pametnih kabina. Za korištenje se gosti registruju direktno na virtuelnoj recepciji kabine gdje učitaju svoj pasoš, kreditnu karticu i covid propusnicu. Rezervacije je moguće izvršiti preko web stranice.

Tokom perioda najma korisnik može ulaziti i izlaziti iz kabine bez ograničenja. Kabine se čiste i dezinfikuju nakon svakog iznajmljivanja, a automatski sistem ventilacije filtrira bakterije i viruse iz zraka. Korištenje iznosi devet eura po satu, ali se spavaća kabina može rezervisati i za cijelu noć (što košta 48 eura) ili duže. Plaćanje se vrši pri odlasku, saopštili su iz Grada Beča.

 

 

Foto: Freepik

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


3 − = 2