Koliko seksa je potrebno za sretnu vezu?

0

Na pitanje koliko je seksa dovoljno za sretnu vezu, parovi će dati različite odgovore. Ipak, istraživači iz SAD-a proveli su ispitivanje na ovu temu kako bi dali jedinstven odgovor na ovo pitanje.

Istraživanje, koje je sprovedeno na velikom broju ispitanika starosti 18 do 89 godina u Sjedinjenim Američkim Državama, pokazalo je da je seks jednom nedjeljno dovoljan za sreću parova. Neke će ovaj podatak obradovati, dok će druge šokirati.

Ipak, istraživači su utvrdili da su parovi, u braku ili u vezi, sretni i kada imaju seks samo jednom nedjeljno, te da imaju sasvim stabilnu vezu. Studija, objavljena u časopisu Social Psychological and Personality Science, otkriva i da se ne treba opterećivati brojevima, te da je “kvalitet važniji od kvantiteta“.

Naučnici sa Univerziteta u Torontu, iako tvrde da je seks jednom nedjeljno sasvim dovoljan za sreću u vezi, dodaju i da učestaliji seks nikako ne može naškoditi, mada parovi neće obavezno zbog toga biti sretniji.

Vođa istraživanja Amy Muise, socijalni psiholog na Univerzitetu u Torontu, i njene kolege su za potrebe studije analizirali podatke tri prethodna istraživanja vođena u SAD između 1989. i 2012. godine na uzorku od 25.510 ispitanika.

 

Foto: Thinkstock

Podijeli:

O autoru

Ostavi komentar


× 9 = 54